Världen är upp och ner

Vi åt tacos på en torsdag!
Ja här serveras nästan aldrig pannkakor och/eller ärtsoppa på en torsdag iaf. Ärtsoppa har jag aldrig gillat, och på senare år har jag kommit på att jag inte längre gillar pannkakor heller. Eller gillar och gillar, jag kan äta en eller två, men sen växer det liksom i munnen. Det smakar ju typ bara mjöl och det är ingen favorit. Våfflor är samma sak. Där klarar jag max en.

A ja, tacos blev det som sagt och det var däremot sjukt gott. Jag blev proppmätt på mina tre stycken.
Vi är lite skadade i den här familjen, så vi har typ nyligen (kanske sedan ett år tillbaks) insett att man inte kan äta tacos utan sallad. Förr hade vi det aldrig till… Ja ibland undrar man verkligen.
Vi hade iofs inte sallad till något alls förr… Men det har vi ändrat på nu. Bättre sent än aldrig. Och visst, det är väl mest vatten, men gott är det, och lite nyttigt måste det ju vara.

Jag är rätt konservativ när det gäller vissa grejer, och äter dem liksom alltid som jag gjort så länge jag kan minnas. Tacos är en sån grej.
Ja, förutom salladen då. Fast den har de ju å andra sidan alltid haft i mina favorittacos från Taco Bar, så den är väl inte ny egentligen.
Annars äter jag alltid bara med hårda skal.
Tillbehör: Gurka, rå gul lök, majskorn, sallad, MILD tacosås (annars blir jag svettig på ögonlocken, haha!) och ibland riven ost.

Skalen och såsen är alltid godast från Santa Maria, medans bästa tacokryddmixen kommer från Old El Paso.

Köttfärsen är ett litet kapitel i sig. Den måste JAG alltid få göra, annars blir det ofta katastrof. För man måste hacka köttfärsen ordentligt så den blir så klumpfri som möjligt, hatar klumpar! Köttfärsen måste också få lite stekyta innan man kan hälla i tacokryddan. Inga hastverk med halvkokt köttfärs här inte. Nej stekyta måste det vara. Och kryddorna ska gucka till sig lääänge. Sen måste man också krydda den ordentligt. En påse räcker aldrig till en vanlig sats köttfärs, jag har oftast närmare 1 & 1/2, samt lite kryddpeppar som extra piff.

Japp, anal & konservativ, det är my tacoway or the highway, fråga mina vänner. 😉

Hur äter du dina tacos?

image

image

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s