Helgen som var

I lördags for jag ju norrut på eftermiddagen, till ön i skärgården, Liiiidingö, där syster bor.

2014-03-28 15.06.40

Åkte baklänges i bussen över bron mot ön och tänkte på min roliga dröm jag hade för flera år sedan.
Då drömde jag att Lidingöbron var superhög, gjord helt i trä och väldigt ranglig.
Och för just höjdrädsla skulle man äta kardemumma…!
2014-03-28 16.37.38
Maken hennes var på grabbresa i alperna (som för övrigt messade om att de var först i liftkön och gick och la sig så tidigt någon kväll att vi undrade lite om de blivit till åren 😉 )
så vi tänkte passa på att ha lite tjejmys.

För en gångs skull var jag på plats före tiden vi sagt och min kära gudson som huserade i källaren (nyinredd tonårs-crib) när jag kom hörde inte att jag ringde på, men nu vet jag att jag knackar på där nästa gång. Hur som helst så kom syster efter bara 5 min, så det var ju ingen panik. Hon var trött och sliten efter en halvgalen vecka, så vi såg väl fram emot att slänga oss i soffan med ett glas vin och chilla en stund. Men vi möttes bland annat av ett lysrör under köksskåpen som sagt upp sig, så vi fick operera med tejp o grejer. Shit happens. Sen röjde vi upp lite efter grabbarna grus egna röjande, plockade in mat och dryck och landade iaf med en iskall bira ett tag innan vi tog tag i tacomiddagen. Där jag som vanligt åtagit mig uppdraget att göra köttfärsen, då jag ju som sagt är rätt anal när det gäller just (taco)köttfärs. Hur som helst så fixade syster alla grönisar samtidigt och allt blev hur gott som helst.  🙂

015

Efter middagen inväntade vi Let’s Dance med sedvanligt babbel om allt och ingenting. Blir liksom inga ‘pinsamma tystnader’ direkt när vi kommer igång hon och jag. 😉
Men det är väl så det är när man känt varandra i 42 år och vet det mesta om den andre, och sen inte ses mer än ca varannan månad. Då finns det aaaalltid att babbla om.  😀

Lördagens Let’s Dance var en besvikelse som jag redan skrivit. Hon brukar ju aldrig kolla, och jag tyckte typ allt var tråkigt. Så typiskt.
Benjamin fick en trist vals och inte ens David var rolig. Sen är ju iofs syster bättre än mig till och med på att prata i program, så vi babblade mer än kollade emellanåt kanske. haha, så kan det gå!

Strax innan 1-tiden somnade syster i soffan, så inte kort efter det la vi oss.
Själv sov jag ju i Frasses fina rum, med Hawaii på ena väggen, fint skepp ovanför huvet & utsikt mot ett coolt tibetanskt flaggspel.

009 011 008 007

På söndagen studsade det plötsligt till i sängen och jag blev väckt ur min skönhetssömn vid 10-snåret när det blev pensionärsvolym på gamla hiten ‘Fantasi’ med Freestyle.
Jo då, sämre uppvaknande kan man ha. Somnade dock om en timme till, och nästa gång, när syster tröttnat på sömntutan och kom och väckte mig, hade hon bakat kärleksmums.
Ja herregud, det märks att vi inte är biologiska syskon va? haha! Lite av hennes go hade varit bra för mig ibland.  😉

Så, innan frukost blev det kärleksmums till förrätt. Sjukt gott.

013 014
Men sen blev det te och mackor i solen. Och jag skrattade åt att jag kallar vår ost för skidbacke ibland, systers var mer som en svart pist. 😉

012

 

Sen bjöd syster in sig själv till oss (me like!) och K som stod hemma och grillade vildsvins-ribs, sedan kl. 9 på morgonen.
Så strax före ett åkte jag, syster & Frasse till hoodsen. Handlade lite potatis, bröd, mjölk, juice, tulpaner och några öl på vägen. Sen släppte de av mig hemma och åkte en sväng till Kungens Kurva, så Frasse fick kolla in Toys R’Us och syster shoppa lite i ngn annan rolig butik som de inte har på ön. Vilket vi ju är bortskämda med att ha rätt nära ändå.

Kl. 16 stod ribsen på bordet och Frasse hann innan dess förvirra även K med sina korttricks. Innan de åkte ville han avslöja hur de gick till, men det tyckte jag inte var ngt kul, så det fick han inte. Mycket roligare att fortsätta förundras tycker jag. Något trick klurade jag faktiskt ut, men det finns ett som jag verkligen fortfarande tycker är helt fascinerande.

Det var två jättestora ribs, och ett räckte till oss fyra, så syster fick med sig det andra hem till tonårsgrabbarna.
Och det såg lite ut som en bränd bröstkorg från en mordplats a’la CSI när jag la det i en påse…

017 018 019
Fick en liten present av syster också. Lyrisk!
Randigt och stjärnor… aaaah!

2014-03-29 19.39.10

De åkte ngn gång innan 18, då Frasse uttryckte det så lillgammalt och gulligt innan att han ‘helst spenderade kvällen hemma’. Haha!

Jag och K gjorde inte många knop på kvällen, utan avslutade med te och mackor framför Vin Diesel. Slurp!
En helt okej action för den som gillar det. Eller bara gillar honom. 😉
En stjärna i kanten till mig själv, som lyckades förstå det mesta i filmen trots att det inte fanns någon svensk text.
Joo, jag förstår engelska. Men de pratar ju inte direkt långsamt i actionfilmer, och det är skönt att ha komplementet med text att glutta på ibland. Tycker jag.
Men det gick bra ändå.

 

Häftig målning som är med i filmen.

 

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s