Friday night out

Var ju som sagt ute och firade syster i fredags, som fyllt år i förra veckan. Hennes bästis hade stämt träff med några gamla gymnasiekompisar till dem på Dubliner, och på den vägen var det. Det var länge sedan jag skrattade så mycket och hjärtligt! Tänk så skönt & härligt det är! Sofia, syster Lisas bästis skrattar alltid så hon gråter, och det var hon inte ensam om denna kväll kan jag tillägga (det är hon iofs aldrig kan sägas, för det är alltid så jäkla kul att träffa henne och skrattet smittar!). Det var mycket gamla minnen från uppväxten och annat kul som avhandlades och vi skrattade som sagt så vi grät. I typ flera timmar. I love it! ♥
Mycket skrattade vi bland annat åt att min kära syster verkar ha en lucka över saker som händer exakt vart 10:e år, 1994, 2004 osv… 1984 var vi också oense om, haha. Så ni kan förstå att hon inte kommer minnas denna kväll. 😉

Vartefter kvällen gick droppade folk av, och till sist var vi ett litet järngäng kvar som bestod av mig, syster Lisa, en skitrolig och trevlig tjej som hette Petra, och en av deras gamla vänner från gymnasiet som heter Micke. Till slut blev det så att han satt vid bordet och ‘vaktade’ våra öl medans vi dansade, klappade händer (så jag fick träningsvärk i mina underarmar… vältränad tjej! 😉 ) och sjöng till livebandet som spelade. De var riktigt bra! Och vilket drag! Nästan ett sånt där drag som jag vill minnas att det var på ‘gamla’ Dubliner, när det låg vid Norrmalmstorg. Idag ligger det bredvid Kungshallen (tror det var en kinakrog där på 90-talet) och kändes lite mer som typ O’Learys än gamla Dubliner. Det gamla brukade vara rätt hysteriskt, folk dansade på både bord och stolar och det var liksom helt okej. haha! Riktigt så ‘illa’ var det inte här. Men drag var det garanterat, då bandet körde både några nya hits, typ Avicii, blandat med massor av gamla godingar såklart!
Helt klart en kväll som vi sent glömmer! (Förutom syster då, haha!)

Har inte fått så många bilder av syster ännu, själv hade jag min kamera med mig, och ett fulladdat batteri, bara det att batteriet låg kvar i laddaren hemma… Så typiskt mig.
Så jag väntar på dokumentationen. 🙂

Men ett par har jag fått iaf.

Först ut, bästa toaskylten:
(Där jag iofs såg ‘dam-varitanten’ först, men den bilden har jag inte fått än.)
IMG_2788_2

Ingen av oss var vrålhungrig, så vi tog in lite gottis bara. Pommes, vitlöksbröd och superkryddade kycklingvingar (som inte kom med på bild).
Det var hur gott som helst.

IMG_2783

Och sen toppar vi det hela med ett nostalgimöte, då jag träffade på Melodikryssets Anders Eldeman.
(vilket jag gjort förut ett par ggr och även varit på efterfest hos för typ 10 år sedan.)

Fotot borttaget, då jag såg grotesk ut! 😉 /Solnakullan

 

Efter 8 (!) timmars ölpimplande så vägrade syster åka kommunalt hem och vi tog en taxi hem till henne på ön, där jag också skulle sussa.
Soft chaffis som inte körde som en blådåre iaf, sånt uppskattas, speciellt på de snirkliga vägarna hem till dem.

Men nog fasen började det ljusna redan efter 2 i taxin, sommaren är här! 🙂

2014-05-17 02.41.35

Fick sova i deras sköna soffa (älskar att sova i soffor, så länge jag kan veckla ut mina 162 cm) och där på loftet steg solen ännu lite mer.

2014-05-17 03.11.18
Tackade för mig med ett STORT glas vatten tillhands och kröp glatt ner i sovsäcken (en annan grej jag gillar att sova i! I know, i’m strange).

2014-05-17 03.53.12

Dagen efter var varken jag eller syster så pigga, men vi har olika diagnoser, så medans jag led i solen och letade efter skugga så flanerade hon lite i trädgården och pillade på sina blommor och annat, och klippte lite gräs med yngsta sonen. Har alltid hävdat att de båda har en släng av ADHD.
(Det var dock befriande att höra: ‘Näe, nu måste jag nog väcka Ludwig (17 år)’ när klockan var över 12. Och till och med JAG varit vaken i över en timme! 😉 )

Lill-fisen Frasse älskar att hälsa på hyss och jag är den tacksammaste målet för detta. Dels för att jag inte klurat ut hans hyss i förtid, och för att jag aldrig anar någonting. HAHA!
När jag satt och led (jo men lite. Bakis i solen är fan inte min favorit…) i solen så kom Frasse med en påse med is och vatten, som jag sedan fick för mig själv ett tag. Och guuud så skönt det var att svalka kropp och knopp med den!

Ser ju en aning störd ut på denna bild, men det var såå gött!
Och lite fräknar börjar redan komma ser jag allt. Det är väl bland de få saker jag älskar med solen. 😉

kylmössa a'la Frasse 140517

Sen snodde han den och jag bad om en ny. Men icke. Då var det inget kul längre.
Innan hade han försökt att kasta den på Lisa ex antal ggr, och det är ju roligare med någon som inte vill.
Mig fick han spruta hur mycket vatten och kasta hur många påsar på som helst. 😀 😀 😉

Men sen kom han med en stooor iskall påse igen och sa: ‘Här! 🙂 ‘
‘TACK!’ säger jag lyckligt. Tills jag tar den från honom och upptäcker att det är ett stort hål i den och jag får en liter på mig och skvätter runt resten. HAHAHA! Jag lär mig aldrig. 😉
(Det var dock svalkande då halva min tunika blev kall i den stekande solen ett bra tag. 🙂 )

Någon timme senare kommer svågern hem och vi sitter och babblar lite.
Frasse går in (och gör såklart ngt mer hyss) och kommer ut efter en stund och säger:
‘Mamma, du måste kolla på toa! Det är en grej där!’
(Sen viskar han ‘spindel’ till henne, för då tänkte han väl att hon skulle komma till min undsättning. 😉 )
Men svågern hinner före:
‘ Har du ställt ett glas med vatten uppe på dörren eller?’
Och mycket riktigt, när jag skulle dit lite senare ser jag en mugg där uppepå som jag fick ta ner. haha, han är för rolig.

För övrigt hade jag som sagt träningsvärk i både armar och ben, samt lite ont i halsen när jag vaknade…  (efter ett hysterisk klappande, dansande och sjungande).
Och inte att förglömma mitt döva högeröra… Som släppte vid typ 15-tiden dagen efter först… INTE bra, I know!

Kollade också in ett gammalt ‘ödehus’ som just sålts för typ 12 millar (tomten har delats i tre, och de har sålts för mer än 4 millar styck… Den gamla damen som bodde där donerade pengarna till Frälsningsarmén, så gulligt tycker jag.)
Själv köpte hon/de väl hela stooora tomten (som nu blivit tre) för typ 20-tusen för 50 år sedan.

2014-05-17 14.40.57 2014-05-17 14.42.14 2014-05-17 14.44.00

Efter en dag i sol och skugga hos syster med tok-Frans & Co. så fick jag skjuts till Lidingö Centrum och tajmade en buss som precis börjat åka men stannade för att släppa på mig. SÅNT älskar vi!

Sen var det klassresan hem som gällde.

2014-05-17 17.05.32

Handlade lite mjölk i en butik i Fittja där jag väntade på bussen närmare hem, och jag säger då det. Det är som natt och dag de ställena.

2014-05-16 16.50.32

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s