Barndomen i ett kuvert – Del 1

När jag var liten blev jag fosterhemsplacerad. Och när jag fyllde 18 fick jag av min ‘socialtant’ veta att jag då kunde få läsa allt som skrivits om mig. Just då var killar, dagböcker, vänner och annat roligare… 😉
Men genom åren har jag såklart funderat på de där akterna till och från. Jag gjorde något försök att maila någon för snart 10 år sedan, men sedan kom jag inte längre och annat tog återigen min uppmärksamhet.

För någon månad sedan mailade jag en tjej som skrivit ett par böcker om sin barndom och frågade om hon visste vart jag skulle vända mig. Hon svarade och sa att det var kommunen man varit skriven i som hade papperen. Så jag mailade Stockholms Stad, men blev vidare hänvisad, då de bara hade akterna i sina arkiv i 3 år. Stadsarkivet var det som gällde nu. Så jag mailade dem och fick svar på någon vecka. Skrev ut ett tillstånd som mamma fick skriva på, då kunde iaf sekretessen kring henne släppas. Och det var smart gjort, för det handlar ju mycket om henne och mig i allt som är skrivet. Och som hon sa: ”Jag har inget att dölja”. 😉 🙂
Vi har ju dessutom pratat om allt genom åren både en och sjutton gånger (ja, ibland tycker hon jag är tjatig, hehe), så de mesta var väl ingen hemlighet liksom…

Fick svar från Sthlms Stadsarkiv att det fanns en akt om ca 65 sidor som kunde kopieras och skickas till mig så fort de fått in tillståndet som mamma skrivit under.

Och igår fick jag avin med posten. Så efter middagen åkte jag och K ner och hämtade ut kuvertet…

På Facebook och andra ställen har jag fått fina ord av mina vänner som talat om att ‘det kan bli tufft för dig att läsa’ osv. Samt mammas: ”Tro nu inte på allt som står där, det är så mycket lögner!”
Så jag var väl förberedd…

Fortsättning följer.

IMG_20141013_175740 IMG_20141013_191220

SIGN-10

 

2 reaktioner på ”Barndomen i ett kuvert – Del 1

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s