Luciavaka

haha, nja, det var nog att ta i.

Såg dock att det precis i detta nu (23:35) är 12,6 grader ute! Och regnar! ♥ Så härligt! (Jo, jag vet att vi har delade meningar där, men det får ju vara så, tack och lov. 😉 )

Chokladkalendern är slut. Eller nej, kalendern har ju alla 24 luckor kvar såklart, men chokladen är slut. Ärligt talat så tog den slut i förrgår, haha! Jag är så rolig med mina chokladkalendrar. Oftast glömmer jag den första, andra och kanske till och med tredje dagen. Sen tar jag en bit eller tre. Sen glömmer jag den ett par dagar till. Sen i år så smällde sötsuget som hette duga till och alla bitar rök på tre dagar typ. Jag brukar ju inte gilla mjölkchoklad så mycket längre, utan vill oftast ha lite mörkare. Då snackar vi inte 70-90%-ig, utan typ 45-60 max, men mjölkchoklad är ju sååå sött.
Och ja, jag vet att det är skumt och kanske en motsättning lite grann, eftersom jag älskar kakor och en maaaaassa andra sötssaker. Men men, så är det. (45%-ig choklad är för övrigt söt den också, men den har bara mer chokladsmak).
Men när suget tar över sådär jävulskt (PMS visade det sig, såklart. Men efter 28 års mens och säkert lika många år med PMS så har jag fortfarande ingen aning. Så sjukt…) så finns det inget stopp.
Då kan det lätt slinka ner en sisådär 10 chokladbitar i ett nafs. hehe

haha, vilken jävla chokladutläggning det blev då.

Hur var fredagen då?
Joo tack, den var fin! Men först en komiskt händelse…
Jag hade en tid för toppning hos min nya frissa i stan. Åkte dit och visste väl att det skulle bli en snabbklippning, men kanske inte att den skulle ta tio minuter… Och jag trodde väl kanske att hon skulle klippa upp det lite även idag. Kanske föna det lite när hon var klar iaf? Nope.
10 min toppning (blött endast med blomspruta innan klippning) och torkning med fön. Och det blev inte ens riktigt torrt. Och inte hade hon i någon spray eller ngt efter heller. Och ändå kom hon ihåg mig sedan sist. Att mitt hår är extremt flygigt och behöver någonting i för att inte flyga runt i ett virrvarr. Men icket.
10 minuter. Tack och hej.
Första gången jag var hos henne och färgade mitt hår lite blont var jag jättenöjd. Även om det sedan visade sig vara några cm längre på ena sidan när jag kom hem… 😉
Hon gav mig en tid ett par dagar efter och efter det var jag toknöjd.
Men efter den här ‘toppningen’ vet jag inte längre.
Jag kanske ska tillägga att både första klippningen & färgningen samt denna toppning ingick i en sådan där ‘Let’s Deal’.
‘Varför inte prova’ tänkte jag…
Och jag vet ju inte om det är därför det blev så knasigt, eller…
Men nej.

Såhär snygg var jag iaf innan jag ‘klippte’ mig. 😉 😀

20141212_130600
Det enda pengar jag lägger på utseende/’ytlighet’ i mitt liv typ (och då tänker jag på alla som gör ögonfransar, manikyr osv osv i all oändlighet av prylar som finnns) lägger jag hos just frissan. Och det är väl f-n om man inte ska bli toknöjd då.
Usch, det är så himla svårt att hitta en bra frissa tycker jag.
Jag har gått hos så många genom åren.
Min första favvo hade jag i Sturegallerian hos Yvon Holm. Men hon flyttade till Gotland. Sen provade jag ett annat ställe i stan på måfå och blev nöjd. Sen hade hon också slutat nästa gång jag skulle klippa mig.
(Varför har jag sådan otur med frissor?!! Vänta lite, det kommer mera…)
Gick iaf till samma ställe igen och fick en ny. Hon var helt okej. Sen när jag skulle boka en ny tid hos henne så var hon upptagen typ den enda dagen jag kunde och ville just då, så då fick jag en annan, igen.
Men HON, hon var frissan med stort F!
Alltså, Anna, den bästa!
Gick hos henne i några år.
Sen ‘fick jag bara för mig’ att jag skulle prova ngn annan.
(??!!!)
Gick till någon därefter och blev nöjd, men jag vet inte varför jag bytte igen. Kanske slutade/flyttade den frissan också. Min vanliga otur liksom.
Gick då till ‘Tony and Guy’ minns jag. Tänkte ‘känt, trendigt, dyrt. Det bara MÅSTE bli bra.’ Blev inte alls nöjd.
Så. Då googlade jag upp min gamla Anna och sa: ”Hej det här är O, minns du mig från salongen XX du jobbade på?” (för där hade hon ju såklart slutat när jag ringde dit, haha!)
Hon kom ihåg mig och jag bokade tid. 😀
Och så hade vi några härliga h-år 😉 tillsammans. Tills hon öppnade en egen salong på Östermaaalm. Blev flashig och sa till mig under mitt senaste besök: (efter att jag sagt som jag gjort i alla år: ”Gör vad du vill! Gör något kul!” – Hon var mästare på det! Och kände mig väl…)
– Så mycket som möjligt för pengarna va?!

Jag minns inte ens att hon sa det med en liten glimt i ögat.
Det var rent sarkastiskt kändes det som, och naturligtvis tappade hon mig som kund.
MYCKET synd för mig.
Hon klarar sig nog, för kunder har hon nog gott om.
Även om hon är den dyraste jag gått till så är hon tveklöst den absolut bästa. Så jag kan bli lite ledsen över det där.
För mig som är liiite blyg med nya människor (om det inte klickar) så är det inte heller helt lätt att hitta en frissa som förstår en. Men hon kände mig, min smak, mitt hår och allt det där.
FAN!!

Sådär ja, då blev hårinlägget till och med längre än det om chokladen… 😉

Ska vi komma till resten av fredagen nu då?
Jo, min kära sambo K ringde mig idag vid 11 och sa: ”Kl 16 ska du vara på den här adressen.”

Min klipptid var 14:30 på Rådmansgatan, och både han och jag tänkte väl oss att det skulle ta typ en timme… hahahahaha!
Så, när jag var klar 14:40 (!!), så blev det ju en hel del dötid för mig i stan. Jag avskyr typ att gå i affärer, eller sätta mig på ett fik själv, så jag tänkte: Jag går väl till den där adressen, det lär väl ta ett tag.
Men nej. Trots att jag gick över 5000 steg (jo, den var med, stegräknaren) i stan och verkligen gick låååångsamt emellanåt och gluttade in i typ alla skyltfönster som finns på Drottninggatan och Västerlånggatan, så var jag nära destinationen nästan 50 minuter innan.
Men jag traskade på där i Gamla Stan. Rekade in adressen, gick och kissade (såklart! Trots att jag lånat toan hos frissan 30 minuter innan, jag är störd, I know), strosade, skämdes inte ens över att ta ett foto över vår vackra stad, då det var hundratals turister som gjorde detsamma. 😉
Och helst plötsligt fick jag ett mess av K som sa:
”Nu är jag vid G:a Stans T-bana och går mot destinationen.”
Så gick plötsligt tiden fort liksom!
Skumt sånt där.

Och så bidrog jag med det här lilla tillskottet till Linneas klänning i Musikhjälpen i Sveriges Radio medans jag väntade på bussen. 🙂 ♥

IMG_20141212_131654

‘Sjätte Tunnan’ hette stället iaf. En restaurang med medeltidsfeeling. Och vi skulle på JULBORD!! Jippiiiiieee! K har ju fått ett par via jobbet redan, själv går jag ju aldrig på något. (Förutom det som vi förut hade som en tradition med K:s släkt att göra, men det har vi inte gjort på två jular nu. Förra året var vi på Tyrol med goda vänner, men i år blev det inget)
Så det var en sån fin och kul överraskning!
Och GOD!
Vilket mysigt ställe! Nere i ‘traditionella’ G:a Stans-valv hade de ‘gycklare’ som sjöng, berättade historia och eldslukade. När vi gick skulle de precis börja leka, bra tid för mig att gå. 😉 (NOT a fan of that…)

MEN.
Stället var jättemysigt. Maten var asgod. Med ett par små undantag.
Trevlig personal. Och lite annorlunda ‘julmat’ också till viss del.
Men det bästa av allt var nog att de hade ett nytt koncept som de hade för bara andra året i rad. Och det var att det inte var en buffé! Utan allt kom serverat till bordet. Supertrevligt, mysigt och de berättade precis vad alla små prylar var för något.
Rekommenderas verkligen för någon som inte vill gå på ett traditionellt julbord med buffé och alla dessa köööööer.

Jag har älskat Tyrol och deras julbord i alla år, då deras utbud är outstanding. Men hur man än bär sig åt så hamnar man i köer där också såklart. Och det är stressande tycker jag.
Folk som stampar bakom en osv…

Så. Jag rekommenderar varmt ‘Sjätte Tunnan’s’ julbord!

Alla mina foton ligger i mobilen, och jag bloggar från paddan just nu, så jag återkommer med lite foton i morgon. 🙂

Uppdaterat lucialördag 14-12-13: Vi var hemma redan 19:30, himlans skönt. Kul att bara äta ute, det gör vi inte allt för ofta.
När vi kom hem blev det för ovanlighetens skull (har ju varit TV4-torsk sedan IDOL drog igång, och dessutom inte missat ett avsnitt av ‘Så mycket bättre’ heller) en SVT-kväll.
Vi valde ‘På spåret’ och ‘Tack för musiken’ istället för ‘Svenska Hjältargalan’. Man bölar ju bara ändå. 😉 Tröttnar dessutom rejält på all jäkla reklam emellanåt.

Sen somnade K vid 22:30 då vi även kollade ‘Medan bocken brinner’ med Henrik Dorsin & Gävle Symfoniorkester.
Själv ‘datade’ jag vidare, kollade lite TV och hamnade framför en film alldeles för sent och nämner inte ens när den slutade… zzz… Men sen slocknade jag fort iaf, himlans skönt!

Ja jävlar vilket långt inlägg det blev, haha.

Hoppas ni haft en fin fredag där ute.

Och nu är klockan över tolv,
Så GOD LUCIA på er! ♥

Puss!

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s