Systuga

Det första steget till kreativitet togs idag. Halleluja!

Jag har letat efter ett par köksgardiner i några dagar nu, men de är hemliga och ligger och ruvar någonstans så gott. Kanske har de gott i ide helt enkelt. Och det är de väl unt att göra.

Så, jag bestämde mig för att sy nya till köket. Drog ner den jag hade i mitt rum, sydde en likadan, samt påbörjade de fyra cafégardiner vi också har i köket (ibland). Och gud så kul det var! Det var ju senast i höstas jag sydde gardinen till mitt rum, och innan dess rätt länge sen. Så det var ett kärt återseende med min älskade symaskin. Gud vad jag älskar den! Jag tror det var det enda jag önskade mig i 25-årspresent, och trodde aldrig jag skulle få en… Men den dagen minns jag än idag. ♥ (Minns också exakt fotot från den dagen när jag står så stolt bredvid min present. Letade lite snabbt nu, men hittade bara massa annat… krafs. haha!)

Hur som helst.
När jag skulle börja sy den där andra gardinen idag undrade jag om jag fått hjärnsläpp när jag sydde den första, då det såg ut som att jag lagt avigsidan utåt (alltså utåt som, den man tittar på)?!! Så trött jag blev! Men sen vartefter jag började nåla den andra gardinen så fick jag ju såklart syn på stadkanten (förklaring av stadkant, haha! –> STADKANT) Och som den gamla tygräv jag är (tygavdelningen på mitt Åhlle var min i några år. Bara min. 😉 ) så har jag ju koll på stadkanten. Svårt att förklara. Men den är oftast lite lite ‘luddig’ på avigsidan kan man kort säga. Och SJÄLVKLART så hade jag ju noterat detta på den första gardinen jag sytt. SÅ.
Jag hade sytt rätt från början.
Sambon noterade även att rätsidan hade en helt klarare färg. Bra där K! 😀 ♥

A ja. Sen mätte jag, nålade, sydde, mätte, nålade och sydde lite till.
Synd bara att detta nålande tar så förbannat med tid!
Att sy är ju ingen konst!
Jag har klart körkort på min maskin! 😀 😀 😀
Jag kör typ rally!
Det är ju såå kul!

IMG_20150210_152054

Som jag letat efter detta måttband... Smart att inte leta i syskrivet... haha!
Som jag letat efter detta måttband… Smart att inte leta i syskrivet… haha!
Trodde jag ja...
Trodde jag ja…

Men det var ju precis tvärtom! Som sagt. 🙂

Rät! :D
Rät! 😀
Synd att jag inte fotade stadkanten på denna aviga... A ja.
Synd att jag inte fotade stadkanten på denna aviga… A ja.
Kom på att jag ju kunde använda mitt liiiilla syskrin som nåldyna! Mycket bra!
Kom på att jag ju kunde använda mitt liiiilla syskrin som nåldyna! Mycket bra!

Sen var det viktig paus i systugan klockan 19:30.
Nu mer heligt för mig. (Nej jag kan inte missa en minut!)
IMG_20150210_193114

Det var sååå mycket klippa, mäta och nååååla ikväll, så jag lämnade det sista till i morgon.
Julgardinerna sitter alltså kvar till minst den 11:e februari, det ni! 😉
Men julen varar ju till påska sägs det, så det är ingen fara på taket. 😀 😀

Resultat i morgon tidigast alltså.

Nu ser jag mest fram emot att klockan blir 23, så jag får kolla in min andra serie:
(Åååh, det är så många twistar där nu, jag orkar inte så spännade det är!)
Kollar ni den?

IMG_20150209_232239

SIGN-10

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s