Gratis bok är god!

Igår fick jag ett brev från KPA pension, som kommer av att jag jobbade hos en kommun i några veckor i höstas.
Vi snackar ett par kronor att ‘placera’ alltså. 😉
Hur som helst, när jag läst igenom papperen, och tänkte slänga ett svarskuvert som inte var intressant, samt ett ‘reklamblad’ i slutet så upptäckte jag glatt att reklambladet var en liten present i form av en gratis bok! SÅ glad jag blev! Nepp, det behövs inte mycket för att göra mig glad ibland! 😉

Det fanns 8 böcker att välja mellan, och små intron till dem alla.
Någon om pengar, en om just pension, men sedan var det mest romaner. 🙂

Jag valde väl, efter att ha läst igenom texterna om böckerna ett par ggr, mellan dessa två:

egenmaktigt

Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson.
Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok!
Egenmäktigt förfarande är en berättelse om hur mycket vi är beredda att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade, men också om hur svårt det är att inte utnyttja människors svaghet, och hur brutalt resultatet blir. Lena Andersson skildrar här hur det känns att utsättas för den stormande passionen – utan att fullt ut kunna gå upp i den. Det är en detaljstudie i makt och besatthet, rolig och smärtsam om vartannat.

svinhugg

Svinhugg av Marianne Cedervall.
Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör med bara några veckors mellanrum. Efter varje dödsfall sitter två kvinnor i ett gammalt kapell och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa …Svinhugg är en varm och rolig berättelse om vänskap, hämnd och uppgörelse som går rätt ini hjärtat.

Och efter att ha pratat med min kära mor så tyckte vi att ‘Svinhugg’ verkade vara den mest intressanta.
‘Egenmäktigt förfarande’ har jag hört talas om. Men inte läst så mycket om.
Men jag får känslan av att det är som med många prisade böcker, filmer och annat, att de är lite överreklamerade och att man sällan håller med i hyllningskörerna.

‘Svinhugg’ berättade mamma (innan jag ens läste vad den handlade om) att det står för typ ‘what goes around comes around’, eller karma som vi kallar det.
Och så var det ju verkligen när jag läste om boken för henne.
Så den blev det!

Dock blev svaret när den var beställd;  Åtta veckor! Lagom till midsommar då. 😉

A ja, jag har ju ingen brist på böcker egentligen, så det blir bara en glad överraskning när den ligger i lådan en vacker dag. 🙂

TACK KPA! 😀

Bilder och text om böckerna är lånade från http://www.kpa.se/privatperson/

sign-150330-8

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s