Minisemestern i huvudstaden tar form

Vi skulle ju chilla och ta det som det kommer när vi ska semestra i vårt kära Stockholm om ett par veckor. Men för att något ska bli gjort så kollar vi in lite grejer ändå. Kul att ha lite planer trots allt. Och nu har vi iaf en middag planerad. Snart kanske två. Och förmodligen blir det iaf ett museibesök också.

Just det där med museum är ju svårt alltså…
Dels har jag och K inte så lika intressen och dels verkar det inte finnas så jättemycket kul ändå när man kollar igenom vårt utbud i staden. Ja ja, kalla mig/oss kräsna, men så tycker jag/vi iaf.
Jag skulle exv. skulle kunna mysa runt på Postmuseet (vill ju typ leka post som när jag var liten bara jag hör namnet 😉 😀 ), men det tror jag inte roar K i ens två minuter, så det skippar vi. Kanske får jag med mig min kära Partner eller mamma dit istället en dag. 🙂

Sen har vi klassikerna:

Naturhistoriska Museet exv. Där skulle nog K vara mer intresserad än jag, men jag skulle sätta mig på en bänk efter 5 min och undra när han var klar. 😉

♦ Eller Moderna Museet. Där vet jag inte om K skulle trivas. Jag har ofta gillat dem. Det var dock måååånga år sedan jag var där nu, så det skulle iofs vara kul att gå dit igen. Men jag har sett att de har en jättekrabat (8-bent) i form av ngn jävla järnstaty utanför nu för tiden, så jag väntar nog några år tills de bestämt sig för en trevligare variant… Japp! SÅ fobisk är jag.

http://www.vasamuseet.se/ är ju också en klassiker. Been there done that känns det som, fastän det var på 90-talet, haha! Kanske finns ngt nytt kul idag, men nja, känns inte som det är så mycket nytt som kan tillkomma liksom?

Nordiska Museet är nog inte heller något för oss. Bara beskrivningen ”Här visas utställningar med bland annat folkkonst, heminredning, dräkt, kläder och mode” gör mig matt. 😉

Har Du några heta tips (förutom Cosmonova typ 😉 )?
Annars funderar vi nog på Fotografiska faktiskt.
K har aldrig varit där och jag har bara varit där en gång tidigare och det var flera år sedan. (Jag var inte så impad då, men nu verkar det vara 3 hyfsat intressanta utställningar iaf, så vi ger det nog en chans.)

PS. Kom just på en grej på tal om museum! När jag pluggade bokföring för ett par år sedan gick det en kille i klassen som jobbat på Cornelismuseet, tills det var tvunget att läggas ner… 😥
Alltså! OM jag bara vetat att det ens fanns! DIT hade vi velat gå! DS.

Vad som visas på Fotografiska just nu:

Nick Brandt – On This Earth A Shadow Falls Across The Ravaged Land

22 maj — 13 september, 2015

Nick Brandt gjorde stor succé på Fotografiska 2011. Nu är han tillbaka med den avslutande delen i trilogin om Östafrikas hotade djurliv. Bilderna berättar om en skrämmande verklighet. Varje år slaktas 30-35 000 elefanter, noshörningshorn kostar mer än guld och det finns 75 procent färre lejon idag än för tjugo år sedan. Vi reser från drömmen om det som var till mardrömmen vi befinner oss i.

Ranger with Tusks of Killed Elephant

Inez & Vinoodh – Pretty Much Everything 2015

12 juni — 27 september, 2015

De holländska fotograferna Inez och Vinoodh rör sig i gränslandet mellan konst, mode och reklam. Dialogen mellan kommers och konst är central i deras konstnärskap. På Fotografiska visas i sommar ett spektrum av parets ikoniska porträtt, mode, collage och skulpturala verk. Verken visas inte kronologiskt, utan i den ordning som finns i deras eget medvetande.

 

Lara as Chicholina - Vogue Italia, 2007
Lara as Chicholina – Vogue Italia, 2007

Anders Zorn – Zorn och kameran

5 juni — 30 augusti, 2015

Den här utställningen visar en sida av Zorn som endast varit känd för ett fåtal. På Zornmuseet i Mora finns konstnärens fotografier bevarade, ett tusental bilder som tillkommit från början av 1890-talet till något år före hans död 1920. Vid några tillfällen har de visats som exempel på hur Zorn använde fotografier som förlagor till målningar och etsningar, men de har aldrig visats för att de skulle vara intressanta för sin egen skull. De visas nu på Fotografiska.

vid-siljan-1440-900

Bildkälla: Fotografiska

sign-150330-9

 

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s