Faludrömmar

Idag gjorde vi en liten roadtrip till Falun för att kolla in lite nybyggen som byggs rätt nära stan där. K trodde inte ens de börjat bygga dem än, då 2 (av 6) inte är sålda än. Men det trodde ju jag, eftersom det står att planerad inflytt är i slutet av 2015 på nätet.

Vem tror ni hade rätt? 

JAG såklart! 😉

Bygget var i full gång, så det var riktigt kul att se! Sen kollade vi omgivningar osv, och mätte upp avståndet från huset till centrum till ca 800 meter. Idag har vi en (rätt ocharmig) promenad på 1150 m till t-banan. Och ett centrum där det finns en sunkkrog, en pizzeria, en grill och EN affär som typ har mjölk och ris. Nej men nästan. 

Och i Falun finns ju typ allt! Tänk att bara kunna knalla in till stan på 10 minuter för att gå ut och äta eller gå på bio liksom. Och lugnet i stan. Alltså, nu snackar vi luuuugnet. Jag blev lugn i själen av att gå på gatorna där. 

Här hemma (även i förorten) är det ju alltid stress överallt. Alla är stressade. Jämt. 

Från tunnelbanan, till tunnelbanan, från o till bussen, i affären, till och med i vårt lilla lilla centrum som ligger ett par km hemifrån. Överallt. Och i stan (city – Stockholm alltså) ska vi ju inte ens prata om. Jag tycker det är sjukt jobbigt. Och grejen med att gå i stan/Sthlm eller Skärholmen eller vad som helst, är ju att man kan typ inte ens gå långsamt ens om man vill, för då stoppar man upp alla ûberstressade människor som blir irreterade. Neverending story liksom. Och jag pallar fan inte den stressen, tycker det är såå jobbigt!

Meen, man ska ju ha jobb också. K har ju ganska nyligen börjat nytt jobb här hemma. Och för min del tror jag ju av ngn anledning att jag skulle ha lättare att få jobb i en mindre stad. 

En annan liten kul grej var att jag & svärmor såklart behövde gå på toa under vår färd. Då åkte vi till en pizzeria/restaurang i området kort från ‘vårt’ 😉 hus och jag kände (som jag alltid gör hemma) direkt att det var pinsamt när vi inte skulle köpa eller äta ngt. Och att de skulle vara sura och be om tio spänn för toan typ. 

Tänkte faktiskt inte på hur olika det oftast är när man inte är hemma… Så självklart var de supertrevliga och svarade ”Javisst!” på frågan om vi fick låna toan. Och så sa jag artigt ”tack” och han sa så glatt ”Hejdå, ha det bra.” 

Ölprovning och middagsdags här nu så jag återkommer. 

Slänger in lite bilder sen från husen också. 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s