Estetik & initialer

Jag har alltid varit intresserad av layout och typsnitt. Eller bild och text ihop om man ska förenkla det. Och typsnitt = Bokstävers utseende. 🙂

Det är där jag kan ångra mig idag, för att jag kanske valde fel bana när jag var yngre. Att jag borde pluggat vidare. Eller sagt ja till det där jobbet på reklambyrån som jag praktiserade på när jag var 18 och erbjöds jobb… Men tackade nej, för att jag hade ‘telefonfobi’… (Mitt absolut sämsta val i livet jobbmässigt såhär i efterhand? Svar ja. Ångrar dock inget jag gjorde istället, men ändå…)

Men det var inte gamla ‘karriär-misstag’ jag tänkte på när jag skrev rubriken, utan att jag tycker att mitt fina namn (jo, för det tycker jag idag) har en sjukt trist bokstav att leka med. O liksom.
Eller hur? Ser ju ut som NOLL till att börja med. Eller i alla fall är de lätta att förväxla. O:n och 0:or.
Precis.

Och när man skriver för hand mycket, som jag gör, och har testat allt, så är det inte heller kul. Att skriva ut hela mitt namn blir fint och O:et flyter fint. För hand. Men på papper i tryck eller på en dator blir det så jävla trist!

Det var mer det jag funderade på när jag skrev rubriken.

Att jag ibland hade velat heta (nej, såklart inte egentligen, för det är ju liksom inte jag) mitt första namn Maria, så det hade varit lite roligare att leka med mina initialer exempelvis… O-L är inte så jävla funky. Jo då, L kan vara kul och fint, men O, ooooo, OOOOOooooo, sååå trist jävla ring!! 😉 😀
(Jo, jag har reklamerat hos mamma, utan framgång. 😉 )

Uppdatering:
Du får väl lägga till två prickar över O:et då, för du gillar ju ÖL!
HAHAHAHA! SOM jag skrattade! 😀 😀 😀
”Hej! Jag heter Öfelia! Vem är du då?”

Gillar du dina initialer?
Eller tänker du ens på dem? 😉

sig-151106-10

 

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s