Julafton i stugan

Ca 9-10:00 – Julgröt med salamimacka för K (och kanske mamma), te & mack för mig. 🙂 Standard. Alltid.
Kanske blir det en klapp på morgonkvisten också. (Barndomstradition för mig).
Sen har jag och K planerat en mysmorgon med täcke framför tecknad film i soffan efter frullen. ♥

Ca 12:30 – Börjar förbereda jul-luniddagen (lunch & middag)

Ca 14:00 – Jul-lunch-middag serveras.
Hemlagade köttbullar (som K älskar, och jag tycker att de köpta är godare, haha! Och ja, det är jag som gör de hemgjorda. 😀 ), prinskorv (i form av klippta Solnakorvar, finns inga godare!), potatis såklart, ägghalvor med citronmajonnäs & dill (nej, ingen hemlagad majjo), kallrökt lax, lite god ost…

Ni blir förvånade nu va?
För vi stannar typ där i år.
Och hör och häpna: INGEN sill!
När jag var yngre älskade jag sill, men idag är jag inget fan alls. Skumt det där hur smakerna förändras. Var även besatt av oliver när jag var riktigt liten. Det kan jag i och för sig än idag tycka är sjukt gott. Hmm, måste nog inhandla en burk till jul kanske… 😉
Men för att återkomma till sillen.
Jag och K brukar köpa en eller två små burkar till jul/midsommar osv. Och även om vi har gäster så blir det alltid kvar. Och vi äter ALDRIG upp den. ALDRIG. Den står i kylen i ett halvår eller år och sen slänger vi den… SÅ onödigt! Så, i år bestämde vi att vi skiter i det.
(Vi får garanterat sill hos svärisarna om en vecka iaf. 😉 Sa hon som har det bra… 😉 😀 ♥ )

A ja, skit i sill-fan nu!

Istället för sill kommer jag ta en traditions-enlig knäckemacka med kallrökt lax på. Och en massa nymalen svartpeppar på. SÅÅ GÖTT!
(Tradition som min plastpappa lärt mig för övrigt. 😀 ♥ )
Och DÄR slank snapsen ner också! (Jag väljer först, det har jag bestämt! 😀 )

Kl. 14:50 (?? Har ingen aning om tiden?) – Gina Dirawi (I love her! ♥)

Kl. 15:00 – K vill se Kalle Anka. Och jo visst är det tradition sedan jag föddes, typ. Men jag måste säga att jag blivit liiiite less genom åren… Men mysigt är det iaf. 🙂 ♥ Fast numer är det mer att det kan stå på i bakgrunden liksom…

Kl. 16:00 Om morfar hade levt så hade han gått och köpt tidningen nu. Och MISSAT att 😉   TOMTEN kommer! Nämen? Huuuuuur kan jag veta det?
Har vi ens några snälla barn här i år?
Ja inte vet jag. Men vi hoppas på de båda. 😀

Kl. 17:00 – Alla pillar på sina nya julisar. Jäser i soffan. Babblar.
Mamma vill se någon engelsk deckare på någon kanal hon inte har. Jag vill bara spela musik. K vill spela gura.
haha, så kan det vara.
Alla är vi olika.
Och det är väl härligt! 😀 😀 😀

Eller så blir det världens diskussioner om allt och inget, det händer allt som oftast när mamma är här, och jag älskar det! Förutom att hon pratar lite högt då. 😉
Men alternativet? Att hon inte pratar alls? Nää, jag är glad så länge hon pratar! ♥ ♥ ♥

Hur ser/såg er julafton ut?
(Har inte ens levt min än, då detta är ett förinställt inlägg, men planen är som ovan iaf, sen vet man aaaldrig vad som händer… 😉 😀 )

God Jul till er alla mina läsare!
Kända som okända. ♥

sig-151106-38

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s