Ja men det är ju ändå fredag… haha!

Det går så himlans bra med bloggandet detta år. ‘Solnakullans veckoblogg’ kanske jag skulle döpa om bloggen till? 😉

A ja, det är som det är.
Mycket på jobbet som vanligt, men också kul som vanligt.

Nytt denna vecka annars?
Fått min första riktiga lön, på typ… fem år kanske? Bara en sån sak. 😀
Såklart gjorde jag det jag sagt till mig själv i hundra år (känns det som) att jag skulle göra: Boka en tid för klippning och färg hos frissan! Provade en ny i Vällingby, jobbar ju en station ifrån, så jag tyckte det var smart. Direkt efter jobbet liksom. Visst, det brukar ta typ 2 ½ timme, man har ju varit med förr, så det var jag beredd på. Men jag var kanske inte beredd på FYRA TIMMAR OCH TIO MINUTER och att vara sist ut från salongen fyrtio minuter efter stängning… Klockan 20:40!! Jeeeesus!

Han var trevlig, duktig och sjukt noggrann med färgningen/slingningen (no shit, satt med färg i håret nästan i fyra timmar…!!)
Stolen var sjukt obekväm.
Att ha färg i håret i nästan fyra timmar får en redan lite känslig hårbotten att må sådäär kan jag säga… Jag hade utslag utanför hårfästet när det var klart! haha!
Men det la sig snabbt. Jäävligt öm i hårbotten dock.
Sen hade jag en bild av en FRISYR också när jag kom dit. Hade till och med hittat en bild på instagram samma morgon som jag visade honom. Och han förstod precis hur jag tänkte, sa han.
Men när klockan nästan var åtta (och de egentligen stängde…) så sa han: Snart är det värsta över (med färgning, kammande osv – Tillägg till detta att jag är extremt håröm! haha, jag är verkligen en frisör-dröm. 😉 😉 😀 ) och det är nästan klart.
– Vaddå nästan klart? sa jag. Klippningen är ju kvar och det är ju det viktigaste.
”Tycker du?” säger karln. (???!!)
– Ja, det är väl i alla fall 50/50 (färg o klipp alltså).
”Jaha”

Och sen när han klippt och tycker han är typ klar…
– Ska du inte klippa upp det som vi sa?
”Men det har jag ju gjort. Kolla här” & ngn bortförklaring som inte var den bästa jag hört…
”Men jag ska torka nu, sen klipper jag upp det mer” kom det snabbt efter…
(DET hade han INTE tänkt kan jag säga… om jag inte sagt ngt…)
Sen klippte han upp det lite till och efter några minuter:
”Nej nu är du klar!”
och så svepte han va mig skynket i ett nafs. Hann fan knappt reagera.
Fick inte ens se bak i en spegel slår det mig nu.

Så, näe.
Jag fick inte den frisyr jag ville ha.
Jag fick det ‘vanliga rakfönade frisörhåret’, som väl är enklast och de tror att alla vill ha… suck.

När allt var klart, och jag klev ut från salongen kl. 20:40 (Vi började 16:25!!!) så var jag lagom road. ÖM som fan i hårbotten, med en ‘icke-frisyr’, öm från obekvämt sittande i frisörstolen & liggande i schamponeringen, inte ätit sedan lunchen klockan 12, och såg två timmars hemresa framför mig…
Ja då var jag inte så jävla happy kan jag säga…

Då såg jag ut såhär:
Måttligt road efter frissan 160128

Men redan när jag kom hem i går kväll (och snälla sambon gjort te & mackor) så blev jag glad när jag såg mig i spegeln. Det är fint färgat/slingat (riktigt blont! Me like!) Och rejält klippt, minst 15 cm taget, precis som jag ville.
Och uppklippt. Men inte så mycket som jag tänkte.
DOCK ska jag erkänna såhär i efterhand att det nog ändå var skönt, då jag ju ändå alltid sätter upp det, och det är så mycket svårare med små testar hängandes…

SÅ.
Jo, jag är nöjd.
Men inte helnöjd.
Och nej, jag kommer nog inte bli hans kund.
Inte salongens heller.
Snordyrt.
Och inte helt värt pengarna enligt min mening.
Frisörbesök är annars en av de få grejer jag verkligen kan lägga pengar på, men då ska man ju gärna vara toknöjd också.

IMG_20160129_110210

Så nästa gång jag ska klippa mig får jag leta vidare i frisördjungeln, då jag ju gjort slut med min favoritfrisör. Usch vad jag saknar henne! Hon kunde mitt hår och mig. Och var GRYM på färg och att förstå precis vad jag ville, oavsett vad jag kom med för knasiga idéer. Varför jag gjorde slut med henne?
För att jag tyckte hon var dryg mot mig sista gången vi sågs. (Vi snackar 2010 nu, SHIT vad tiden går…!) A ja, hon kan ju fasen inte vara den enda grymma frissan i Stockholm för en håröm knäpp kund med lite konstiga önskemål som mig? 😉 😀 Eller?

Annars då?
Jo just det, drömde att jag var gravid med en kattunge i magen. Vecka 4, tack så mycket. Alltså… HAHAHAHAHA!

Och så fick jag en ny dator på jobbet också, kul ju! K hjälpte mig att installera den. Jag var mycket skeptisk i början till allt det nya, som den lilla 40-talist jag ibland är 😉 hehe
Men nu är vi vänner jag och min dator, mer än vänner faktiskt, för vi älskar varandra. 😀 😀 😀

Hoppas ni haft en fin fredag allihop!
I morgon är det lördag, vilket här i huset innebär middag med min farbror & Co. (= Farbrors ex och mina kusiner Alex & Micke) – Ska bli riktigt nice!

shot_1454087663437

Hoppas ni får en fortsatt bra helg!
Puss!

sig-151106-25

 

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s