Gillar hösten igen

Ni som hängt med mig ett tag vet ju att jag förr om åren redan i min lilla inforuta om mig själv och bloggen skrev att jag verkligen hatade hösten. Starka ord, men så var det. Jag avskydde när sommaren tog slut och blåst, orangea (har nu googlat detta, som jag stört mig på och undrat mig blå på grund av i typ 30 år. Och hittade just denna text: ”Vill man absolut böja orden så är orangea och beigea bättre än oranga och beiga. Detta framgår också av Svenska Akademins ordlista.” TACK! Då kommer jag alltid skriva så i fortsättningen!) och röda löv tog över livet. Regnet hade jag dock såklart inget emot då heller. 😉

Men för två år sedan, tror jag det var, så hände något. Förmodligen var det en hiskeligt het sommar, liksom denna. Kom nu inte och säg något annat om sommaren alltså…
Så jag fick nog. Jag ruttnade på värmen. Satt alltid i skuggan, tyckte det var sjukt jobbigt med hettan, och välkomnade helt plötsligt hösten med ÖPPNA ARMAR. Mycket underligt, men så var det. Och så är det sedan dess. Nu älskar jag dock inte sommaren lika mycket längre, haha! 😉 Livet alltså…

A ja, åter till hösten.
Jag måste ändå erkänna att jag fortfarande tycker att gröna träd och blader är finare än orangea och röda, oftast. 😉
Men jag jobbar på’t.

Idag när jag gick från bussen hemåt så var det ett himla härligt väder. Det var väl ca 15 grader (rätt perfekt om du frågar mig!), den sista solen sken igenom molnen, några härliga regndroppar letade sig fram och trots att det blåste en del så var det rätt ljumma vindar. SÅ får gärna en höstdag se ut. Fast mer regn och mulet gör mig ingenting om det inte blåser satana, det gillas icket. 😉
Men som igår när alla förbannade den regniga och gråa dagen, ja då fick min molliga själ ro.
Såå himla mysigt. Och SKÖNT.
Friskt. Härligt.
Bästa vädret.
REGN.

Eftermiddagens höst i Noras Borg:

img_20160929_174054

img_20160929_174124

img_20160929_174134

img_20160929_174438

Avslutar med tisdagens morgonbild i väntan på bussen kl. 06:50:
(Himlen var mer rosa i verkligheten, men orkar ju aldrig ställa in kameran ordentligt i mobilen, så det blir såklart ‘auto’, och då blir det ju sådär orange:t
(FAN! Där kom en till böjning! Kanske därför jag inte gillar orange:t heller? haha, mycket jag inte gillar. 😉 )

img_20160927_065038

PLU.

sig-151106-21

 

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s