#Socker

är för jävla gott hörni.

Men jag försöker sluta med skiten. Eller i alla fall trappa ner. Eller ja, hur som.

De senaste (snart, till helgen) fyra veckorna har jag i alla fall inte ätit en enda godisbit, chokladgrej, kaka, inget chips, ingen dip (aah! Det kan jag sakna!), ingen glass, ingen saft, ingen läsk… Fan, det känns som en lång lista! Ingen gottis-ost heller förresten. Till ‘gottis-ost’ räknar jag cambozola, all mögelost osv. Lite fetare än den vanliga man har på mackan, och en ost jag kunnat frossa lite tidigare…
Så, är jag verkligen SÅ bra? Att jag avstått ALLT ovan i snart fyra veckor?!
Okej, jag har druckit två glas saft den första veckan och tagit någon klunk läsk i ett par vinglas en helg. Men förutom det?
Nope, inget av ovan har åkt in i kakhålet faktiskt. Och det är ganska amazing för att vara jag måste jag säga.

Vad jag fortfarande gör är att jag har en sockerbit eller en sked honung i te:t, 2-3 ggr per dag. Kommer ‘ALDRIG’ sluta med det. (Gick från typ 4 skedar socker till 1 redan när jag var fjortis. Minns inte vem som sa till mig att det inte var bra eller så, but I did it. Så ja, om jag vill sluta med socker i te helt kan jag säkert göra det också, men det vill jag inte, inte än iaf…)

Men allt annat socker ska inte vara i mitt liv just nu.
Sen dricker jag juice till helgen ibland, men jag vill tro (tror!) att min favoritjuice från Brämhult; ‘Apelsin & Jordgubbar’ är mycket bättre än exv. Bravo och andra. Känns iaf som att verkligen dricka riktig frukt! Och sen att vissa säger att fruktsocker är som vilket socker som helst skiter jag i, för frukt är frukt, det är vitaminer, fibrer och annat göttigt som inte finns i mina forna kakor iaf. 😉 😀

Jag har gjort den här sockerresan förr (dock är det nu alldeles för många år sedan sist), och precis som då så upptäckte jag nu att det tar ganska exakt två veckor att bli av med det värsta suget. Och då pratar vi socker överlag. Även kakao. Jag har varit en riktig kakaolist, men det funkar faktiskt!
Den första veckan hade jag huvudvärk på kvällarna och undrade vad det berodde på… har i snitt huvudvärk ca 4 ggr per år & har aldrig haft det förut när jag slutat med socker, så det tog mig ett par dagar att koppla ihop det… Men det sjuka var att det slog till på kvällarna, precis när jag förut brukade börja mitt frosseri (=hetsätning), kanske en halvtimme timme efter middagen, vilket kunde vara; mackor, kakor, chips, dip, ost, glass, choklad, godis… Japp, ibland dem alla på en och samma kväll… (inte konstigt att min galla är galen nu… 😉 )
Hur som.
Huvudvärken avtog efter den första veckan, och det kan inte ha varit ngt annat än det som gjorde det. Att kroppen skrek efter socker som den inte fick!

Så, hur har jag löst detta och mitt sockersug i fyra veckor?
Jag trodde aldrig att jag skulle uttala dessa ord, men jag stålsatte mig, hade liksom bara bestämt mig.
Den första veckan kan jag erkänna att jag tog te och mackor några kvällar, men även det har jag slutat med.
En kopp te blir det oftast bara nu.
Och jag vägrar att bli en fanatiker av något slag.
Så ja, jag har fortfarande den där teskeden honung i te:t, som sagt.
Och vill jag ha en macka eller två så tar jag det också.
Men förutom te:t på kvällen så dricker jag vatten.
Massa massa vatten. Eller nej, nu ska vi inte överdriva.
Men mycket för att vara mig. Och säkert helt lagom.
Som visa personer brukar säga, kroppen säger till när den behöver vatten, och jo, så är det.
Sen har jag druckit smaksatt bubbelvatten för att få ‘något roligt’, haha!
Det har blivit min nya last! 😀 😀
Sen skiter jag just nu i att det är o-miljövänligt att släpa hem vatten på flaska, för jag tycker inte ens att Sodastream-vatten smakar ens i närheten.
Sorry for that, men just nu unnar jag mig LOKA och Ramlösa i alla möjliga smaker.
Rädda miljön får jag försöka göra på andra sätt med mitt återvinnande bland annat. 😉 😀

Jag har varit sååå sugen på glass några ggr de här veckorna, men nope, jag har inte köpt en enda. Och inte ätit en millimeter av den suuuupergoda sorbetglassen vi har i frysen heller.

Nu när jag tänker på det, så är det rätt sjukt ändå. Att jag varit mer sugen på glass (is eller sorbet) än choklad, som varit min grej, verkligen. Eller kakor…
Men nej, jag har inte känt sug efter det faktiskt. Galet men sant.

I övrigt kämpar jag på med planerna om andra saker jag borde göra rent mat- och hälsomässigt, men detta var lite om min socker-resa i alla fall.

SÅ. En slutkläm just nu:
Jag kan vara sugen på en glass, som FAN! Men jag skiter i det. För det är som jag läste någonstans för länge sedan, att suget varar inte så länge. Det gäller bara att rida ut det. Typ tänka på något annat/göra något annat, så är de över. Och vet ni, DET FUNKAR!
MEN, för att höja en klyscha om något:
INGET funkar om man inte bestämt sig/VERKLIGEN VILL.
Så är det.

To be continued…

PLU.

2 reaktioner på ”#Socker

    • Tack! Och vad kul att någon kommenterar! 🙂
      Jo lite skillnad har jag märkt. Både piggare och lite bättre hy på de här veckorna faktiskt. Inte mycket viktmässigt än (något enstaka kg bara), trodde det skulle vara mer med tanke på hur jag frossat senaste ÅREN, men det kommer väl mer när jag börjar röra mig mer hoppas jag. 🙂

      Tack för din kommentar. Önskar dig en fortsatt bra helg!

Skriv gärna en kommentar så blir jag superduperglad! =) Jag svarar här i kommentarsfältet så fort jag kan. Tack för att du läser min blogg!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s